Van maken tot raken, deel 2B, Autonome en associatieve fotografie
Docenten
Van maken tot raken, deel 2B, Autonome en associatieve fotografie
Nieuwsgierig zijn, is een eigenschap die alle fotografen gemeen hebben. Als autonoom associatief fotograaf leg je alles vast waar je oog aan blijft hangen zonder je af te vragen waarom je juist dit fotografeert. Het denkproces vindt achteraf plaats.
Wat als alles mogelijk is? Wat zou je dan maken? Stel je eens voor hoe de toeschouwers in een expositie geboeid blijven staan bij jouw beelden. Dat je met je foto’s de kijker écht weet te raken. In het boek van maken tot raken neem ik je in 50 stappen mee van droom tot eindresultaat. Omdat je samen veel meer kunt bereiken dan in je eentje, is er nu naast het boek ook deze cursus. Een cursus waarin je samen met mij en je medecursisten door het boek heen gaat, extra uitleg krijgt en een uitgebreide reactie op je foto’s ontvangt.
De cursus bestaat uit twee delen waarbij je eens in de 14 dagen een online les via Zoom krijgt. De lessen bestaan uit een theoriegedeelte en een gedeelte waarin de opdrachten worden besproken. Deze opdrachten voer je zelf uit als huiswerk. Natuurlijk kun je het huiswerk ook samen met een van je medecursisten maken.
Deel 2: mijn project
In het tweede deel van de cursus wordt de groep gesplitst. Nu je weet wie je bent als fotograaf en wat je met je fotografie wilt bereiken, gaan we in deze cursus aan de slag met een project. Omdat de werkwijze heel verschillend is voor het type fotograaf dat je bent en de soort fotografie die je wilt bedrijven, wordt de groep gesplitst in 2 kleinere groepen. Een conceptuele & documentaire groep en een autonome en associatieve groep. Iedere fotograaf bepaalt zelf aan welke groep hij mee wil doen. Je kunt je apart voor de twee delen inschrijven.
Deel 2B, Autonome en associatieve fotografie
Nieuwsgierig zijn, is een eigenschap die alle fotografen gemeen hebben. Als autonoom associatief fotograaf leg je alles vast waar je oog aan blijft hangen zonder je af te vragen waarom je juist dit fotografeert. Het denkproces vindt achteraf plaats. Wat heb je gezien, wat zijn de overeenkomsten tussen je foto’s? Wat zijn de verschillen? Wat valt je op wanneer je naar de beelden kijkt? Welk gevoel of welke emotie roepen deze foto’s bij je op? Waar komen deze emoties vandaan? Waardoor worden ze veroorzaakt? Wat doet dit met jou?
Tijdens deze cursus maak je kennis met mindful fotograferen en leer je je intuïtie te gebruiken. Door te reflecteren op dat wat je hebt gezien, ontdek je wat je bezighoudt en hoe dit in relatie staat met je leven nu. Tijdens het proces geef je uiting aan je gevoelens.
De cursus is een zoektocht naar je innerlijke stem. Hierdoor ontstaat authenticiteit en ben je in staat universele gevoelens aan te spreken waarmee je de kijker kunt raken. Tijdens deze cursus werkt iedereen aan het ontwikkelen van zijn eigen fotografische visie en stijl. We sluiten af met een eindpresentatie die kan bestaan uit losse beelden of een serie.
Dit cursusdeel bestaat uit 12 modules verdeeld over 6 maanden
Les 1: Wat wil je uiten, wat houd je bezig?
Les 2: waarnemen, mindful, intuïtief
Les 3: Trefwoorden & verhaal
Les 4: metaforen
Les 5: Poëten, essayisten en metakunstenaars
Les 6: eigen stijl, standpunt
Les 7: combinaties en series
Les 8: selecteren
Les 9: presenteren website en social media
Les 10: inrichten tentoonstelling
Les 11: fotoboek vormgeven
Les 12: eindpresentatie
Doen!
De cursus start op 16 januari 2024. Leer je gevoelens en emoties te verbeelden.
Docent
Diana Bokje
Maximaal aantal deelnemers: 10
Data
dinsdag avond 19:30-22:00
16 januari
30 januari
13 februari
27 februari
12 maart
26 maart
9 april
23 april
7 mei
21 mei
4 juni
18 juni
De avonden worden opgenomen en gedeeld zodat je elke les terug kunt kijken en het niet erg is als je er eens 1 mist.
Cursusgeld
€ 395,-
Cursusbeoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.