• Geen producten in de winkelwagen.

Storytelling

Van maken tot raken III

Waarschijnlijk heb je wel eens van Storytelling gehoord. Misschien wil je zelf aan de slag. Een project en een boeiende serie maken over een onderwerp dat jou raakt. Maar waar moet je beginnen?

Tijdens deze lezing gaan we in vogelvlucht door de theorie van storytelling. Wat wil je vertellen en hoe? Welke soort series zijn er en welke vorm past bij jouw onderwerp? Op welke toon wil je spreken? Hoe bouw je een verhaal op en hoe selecteer je de juiste beelden? We kijken naar het belang van reflecteren en tenslotte naar de presentatievorm.

Die oude man aan het eind van de straat, zou je graag willen volgen met je camera. Hoe hij in deze tijd van vooruitgang nog steeds zijn koffie met de hand zet en ‘s avonds zelf zijn prakje maakt. Na een tijdje trek je de stoute schoenen aan en stapt op hem af. Blij met een beetje extra aandacht wil hij graag meewerken. Je besluit een mooie fotoserie in zwart-wit te maken want dan valt de rommel in zijn huis niet zo op. Een sepiafilter zorgt voor een nostalgisch tintje. Na een paar weken vertrouw je de eerste beelden toe aan een bevriende fotograaf. Hij denkt dat het oude foto’s uit het familiealbum zijn. Waar is dit mis gegaan? Het uitgangspunt was om te laten zien hoe deze man overleeft in de huidige tijd. Het warme licht dat langs de verschillende objecten in zijn kamer streek, is geneutraliseerd door het sepiafilter. De duidelijke verwijzingen naar deze tijd toegedekt door een het zwartwit te maken. De taal die je spreekt in je foto’s is die van vroeger, de toon waarop je spreekt verwijst naar nostalgie. Daarom is het altijd belangrijk om voor ogen te houden wat je wilt vertellen. Het hoe, de vorm, moet de inhoud ondersteunen. Zo ontstaat er een eensluidend verhaal.

Na deze lezing weet je hoe het proces van storytelling in elkaar zit en welke vragen je jezelf tijdens dit proces kunt stellen.

De lezing duurt ca. 2 uur en kan zowel online als op locatie gegeven worden. Voor fotoclubs geldt een tarief van € 150,- exclusief reiskosten, onafhankelijk van het aantal deelnemers.

Doen

Mail diana@bokje.com dan prikken we samen een datum!

Hulp nodig? Als je na deze lezing een project wilt starten en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan is de cursus verhalende fotografie een mooie volgende stap.

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel