BlikOpener #98

In een van de vorige Blikopeners hadden we het over standpunt. Hoe belangrijk het standpunt is, bewijst Willy Bijl met haar 1,5 meter foto’s. Wanneer we naar de linker foto kijken, zitten de twee beelden bijna bij elkaar op schoot. In het rechter beeld zien we een zeer ruime afstand. Nu ligt dat niet alleen aan het standpunt, maar de gekozen brandpuntsafstand draagt ook zijn steentje bij. Door de gebruikte telelens in het linker beeld wordt het onderwerp in elkaar gedrukt waardoor de twee personen ineens heel dichtbij elkaar zijn. In het rechter beeld maakt de fotograaf gebruik van een groothoek.

Fotojournalisten maken op dit moment regelmatig gebruik van deze vertekening om te laten zien hoe massaal de anderhalve meter regel wordt overtreden. Of juist om te laten zien, hoe demonstranten keurig afstand houden. Al naar gelang welk verhaal ze willen laten zien.

Maak een foto waarin je door gebruik van de telelens en standpunt twee mensen met elkaar in verbinding brengt die in werkelijkheid niets met elkaar te maken hebben.

0 reacties op "BlikOpener #98"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen