• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #95

Krantenartikelen

Wie leest ze niet, die kleine stukjes in de krant waarin de meest bizarre situaties ineens werkelijkheid blijken te zijn? Als je een beetje visueel bent ingesteld, zie sommige van die situaties direct aan je geestesoog voorbij trekken. Ook bij fotograaf Soom Kim ging haar fantasie aan de haal. Gedurende een aantal jaar verzamelde ze deze artikelen. In het boek Saturday night heeft de fotograaf deze verhalen vorm gegeven.

Soom Kim maakte één foto van 3 x 4,5 meter waarop een hotel is afgebeeld. Op deze foto’s zijn alle kamers te zien. Wanneer je naar het beeld kijkt, ontvouwt zich langzaam het verhaal. Van de kamer met overspelige echtgenoot, de vrouw die haar man vermoordt tot en met de voyeur die stiekem foto’s maakt door de kier in de gordijnen. Ook wij nemen via dit boek een kijkje in elk van die kamers.

Opvallend in de foto’s is het kleurgebruik. De bijna neonkleuren bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in het boek. Daarnaast valt op dat ieder object en ieder persoon in de foto’s zorgvuldig is geplaatst. Het creëert een afstand tussen de kijker en de foto. Dit gevoel van afstand wordt versterkt door de teksten van de verzamelde artikelen die naast de foto’s staan.

Neem een artikel uit de krant of van internet en laat hier je fantasie op los. Hoe speelt het beeld zich in jouw verbeelding af? Leg dit vast in een foto.

Deel je foto op Facebook met #Blikopener #bokje

0 reacties op “BlikOpener #95"

Laat een bericht na

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel