• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #93

Orde in de chaos

Een straatfotograaf die ik erg bewonder is Alex Webb. In zijn complexe beelden spelen vaak meerdere onderwerpen een rol. Hoewel er veel tegelijk gebeurt, weet hij orde in de chaos te scheppen zodat er ruimte is voor al die verschillende verhalen in één beeld. Voor de fotograaf is het de uitdaging om steeds meer in zijn beelden te stoppen. Wat hem intrigeert is hoe verschillende situaties en gebeurtenissen op hetzelfde moment plaats vinden.

In het boek On street Photography and the poetic image, dat hij samen met zijn vrouw schreef, schrijft hij: Mijn fotografische proces in straatfotografie is erg eenvoudig: “Ik voel, ruik bijna, de mogelijkheid van een foto. Ik volg het ritme van de straat. Soms begeef ik me midden in bepaalde situaties en soms hang ik gewoon ergens rond. Dat hangt af van wat deze dag mij te bieden heeft.”

Ga de straat op en loop net zo lang door je stad tot je een plek tegenkomt waar de situatie zich leent voor meerdere gebeurtenissen. Bepaal je compositie en wacht rustig af tot het moment daar is. Bijvoorbeeld een kind dat met de fiets de hoek om komt, terwijl er een vrouw met een boodschappentas langsloopt aan de andere kant.

Deel je straatfoto op Facebook met #BlikOpener #Bokje

0 reacties op “BlikOpener #93"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel