• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #47

We hebben allemaal onze jeugdfoto’s en vakantiefoto’s die ons herinneren aan bepaalde momenten van vroeger. Wanneer je de foto’s objectief bekijkt, verschillen de foto’s van de een niet zoveel van de ander. Wanneer ik bijvoorbeeld zeg: Broer op de schommel. Denk eens aan je fotoalbum en probeer je een beeld voor te stellen dat past bij die zin. Moeder kijkt uit over de blauwe zee. Je hebt je album misschien niet eens nodig om de beelden voor je te zien.

Dat is precies wat Jonathan Monk deed in zijn serie One Moment in Time (kitchen). De serie is gebaseerd op snapshots en postkaarten die bij zijn moeder in de keuken hingen. Hij vroeg zijn zus door de telefoon de beelden te beschrijven. Vervolgens creëerde hij een diaserie waarin enkel de beschrijving van deze beelden is te zien. De serie maakt nu deel uit van de Martin Z. Margulies Collectie en was een aantal jaren geleden te zien in kunsthal KAdE. Hoe langer je keek, hoe boeiender het spel werd. De bezoeker maakte zich bij elke tekst een eigen voorstelling. Daarmee gaat het tegelijkertijd over het cliché als ieders persoonlijke kijk op beeld. Gevormd door alles wat je in je leven hebt gezien, meegemaakt, beleefd, geroken, gelezen of gehoord.

Pak eens een paar foto’s uit je fotoalbum of vakantiealbum en geef een korte omschrijving wat je ziet. Deel deze omschrijving met een paar vrienden of op Facebook met #BlikOpener #Bokje. Vraag je vrienden welk beeld de tekst bij hen oproept.

0 reacties op “BlikOpener #47"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel