• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #46

Naast fotografie is ook schilderkunst een rijke inspiratiebron voor mij. Een van de schilders die mijn kijk op fotografie heeft verruimd is Isabella Werkhoven. Haar schilderijen hebben een groot raakvlak met fotografie. De cultuurlandschappen hebben een impressionistische uitstraling die een gevoel van vergankelijkheid oproepen.

De verlatenheid en het vergankelijke is juist iets wat me in deze tijd extra raakt. Neem het schilderij dat hierbij is geplaatst. De stilte van een verlaten zwembad. De rode glijbaan kijkt reikhalzend uit naar haar publiek. In stil verlangen naar de heldere kinderstemmen en het spetterende plezier van hun spel. De zachte herfsttinten en vallende blaadjes benadrukken het beklemmende stilzwijgen van het afgesloten seizoen.

In mijn cursussen zie ik steeds meer dubbelbeelden voorbij komen. Een techniek waarmee je dezelfde dromerige impressionistische sfeer uit de schilderijen van Isabella Werkhoven kunt oproepen. Een sfeer die erg goed past bij de stille straten van nu. Pak je camera en maak door middel van dubbelopnames de impressionist in jezelf wakker.

Deel jouw impressionistische kijk op Facebook met #BlikOpener #Bokje

0 reacties op “BlikOpener #46"

Laat een bericht na

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel