• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #38

Vaak hoor ik mensen zeggen: een foto moet het verhaal vertellen. Als een foto tekst nodig heeft, heb je het verhaal niet goed in beeld gebracht. Tekst kan een foto juist versterken en zelfs de betekenis van een foto veranderen.

Wanneer je een foto maakt, is dat visueel. Op datzelfde moment gebeurt er nog veel meer. Je hoort het geluid van muziek, vogels of stemmen om je heen. Je voelt de wind langs je armen strijken of de zachtheid van de bosgrond waar je op staat. Daarnaast roept de situatie een bepaalde emotie bij je op. Dat is vaak de reden waarom je je camera pakt. Een emotie die zich niet gemakkelijk laat vangen in een tweedimensionaal beeld.

Hier komen we terug bij de tekst. Fotograaf Duane Michals plaats teksten onder zijn foto’s om het gefotografeerde in twijfel te trekken. Is wat hier is afgebeeld wel de waarheid? Verbeeldt het alle zintuiglijke waarnemingen, emoties en gevoelens die de fotograaf op dat moment had? Hiermee stelt hij het waarheidsgehalte van fotografie ter discussie.

Heb jij ook een foto die iets anders laat zien dan wat er eigenlijk aan de hand was? Schrijf er een tekst bij die de waarheid ter discussie stelt. Hoe verandert dit het beeld en de gebeurtenis die jij in je hoofd hebt?

Deel jouw ervaring met foto en tekst via Facebook met #blikopener #bokje

0 reacties op “BlikOpener #38"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel