• Geen producten in de winkelwagen.

BlikOpener #10

Combinaties

Eén foto is al leuk, maar wanneer je twee foto’s met elkaar combineert wordt het nog leuker. Door foto’s te combineren, gaan ze een relatie aan. Er ontstaat samenhang. Dit kan ontstaan door beeldrijm, iets uit de ene foto dat terugkomt in de andere foto, door gelijkheid van bijvoorbeeld kleur, vorm of juist door contrast. Wanneer je twee foto’s met een onverwacht contrast in inhoud met elkaar combineert kan er humor ontstaan.

Fotograaf Paul Bogaers maakte het boek Upset Down waarbij hij steeds twee beelden combineert waarvan er een op zijn kop staat. Wanneer je het boek uit hebt, kun je hem ondersteboven nog een keer bekijken. Dat leidt weer tot nieuwe ontdekkingen.

Het mooie van combinaties maken, is dat je er geen nieuwe foto’s voor hoeft te maken, of überhaupt hoeft te fotograferen. Veel van de combinaties van Paul Bogaers bestaan uit gevonden fotomateriaal. Het leukste is om in je fotoarchief te kijken en zien welke combinaties je kunt maken. Kijk ook eens wat er gebeurt als je de foto’s willekeurig sorteert en naast elkaar legt.

Deel je combinatie online via #BlikOpener.

1 reacties op “BlikOpener #10"

  1. We zijn inmiddels een jaar verder maar ik ben nu pas begonnen met blikopener. Kan ik de reacties van anderen nog zien?

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Stel Menus in in het Admin Paneel