Voorbeeldfotografen Zeggingskracht

Voorbeeldfotografen zeggingskracht
© Agan Harahap

De Indonesische fotograaf Agan Harahap wil duidelijk een boodschap in zijn werk leggen. In zijn conceptuele series gebruikt hij hedendaagse symbolen en onderwerpen om ons iets over onze maatschappij duidelijk te maken. Zoals in de serie News waarin hij op humoristische wijze onze infobesitas laat zien. Kijk ook eens naar zijn serie Garden Fresh Door dieren uit hun natuurlijke omgeving te halen en in de context van de supermarkt te plaatsen verwijst hij onder andere naar onze vervreemding van de natuur en hoe wij totaal niet meer weten waar ons voedsel vandaan komt. 

Verhalenverteller
Annie van Gemert is een typische verteller. Zij wil haar publiek laten zien wat er gebeurt in de wereld. Bijvoorbeeld door ons een kijkje in het kloosterleven te geven of met haar boek jongens & meisjes waarin ze meisjes die voor jongens worden aangezien en andersom te sprake brengt. Sommige kinderen volgde ze jarenlang. Wat doet dat met die kinderen en wat betekent het voor hun identiteit? 

Edward Burtynsky is een goed voorbeeld van een fotograaf die Esthetiek gebruikt om zijn boodschap bij de mensen over te brengen. In onderstaande ted-talk vertelt hij wat hem drijft.

 

 

Mijn cursussen


Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen