VMTR les 2 auteur

Ontdek de auteur in jezelf

Net als een auteur heeft ook een fotograaf een eigen handtekening. In deze les gaan we op zoek naar de auteur in jezelf. Wat heb jij te vertellen en wat vind jij belangrijk in je leven en hoe vertaal je dit in je fotografie?
Aan het eind van deze les weet je:
• Wat jouw thema is.
• Welke waarden voor jou belangrijk zijn.
• Wat jouw visie op fotografie is

Ontdek de auteur in jezelf
Wanneer je denkt aan je favoriete schrijver, wat maakt voor jou dat hij beter is dan de rest? Dat je zijn boeken graag leest? Waarschijnlijk heeft dat te maken met het onderwerp waar hij over schrijft en met de manier waarop hij hierover schrijft. Dit heeft veel te maken met zijn persoonlijkheid. Welke onderwerpen wekken zijn interesse, waarover verwondert hij zich en hoe kijkt hij naar de wereld om zich heen. Wat vindt hij belangrijk en wil hij delen met zijn publiek? Deze dingen samen vormen zijn visie. Ze vormen een rode draad door zijn boeken. Daarnaast is de auteur herkenbaar aan zijn handschrift. De manier waarop hij schrijft. Schrijft hij vanuit de ik-vorm, de jij-vorm of beschouwend? Hoe is zijn zinsopbouw en welke woordkeuzes maakt hij?

Bij het lezen van bovenstaande alinea is je misschien iets opgevallen. Het gaat niet zo zeer over de boeken van de auteur, maar vooral over de auteur zelf. Waaraan is hij herkenbaar? De auteur staat voorop. Ditzelfde geldt voor een fotograaf. Uiteindelijk wil je ook als fotograaf herkenbaar zijn. Net als een schrijver. Daarom is het belangrijk om te ontdekken wat jouw thema is, wat je hiervan vindt en op welke manier je dit op de kijker overbrengt. Dat ga je in dit hoofdstuk onderzoeken. Deze zoektocht leidt naar het formuleren van je visie. Alleen wanneer je dicht bij jezelf blijft, kun je authentiek zijn.

 

 

Mijn cursussen


Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen