Voorbeeldfotografen Tijd

Voorbeeldfotografen tijd

Verandering laten zien
Het project Metropolis van Martin Roemers gaat er over dat er op dit moment meer mensen in de stad leven dan erbuiten. Welke gevolgen heeft dit voor de leefstijl van de mensen in die stad? Hij gebruikt een lange sluitertijd om de het verschil tussen de nieuwe tijd en het oude tijdperk te laten zien.
Metropolis

Initiaal fase
Een filmstill is een mooi voorbeeld van de initiaal fase. De tijd lijkt bevroren in het moment. Het beeld verraadt dat er vlak ervoor iets is gebeurd en je voelt dat er iets gaat gebeuren. Wat dat is, is aan de fantasie van de kijker. Een meester in filmstills is Gregory Crewdson.
Wie wil weten hoe zijn filmstills tot stand komen kan de documentaire Close Encounters huren of kopen via zijn website.

Hoe beslissend is het beslissende moment?
In het project Tokyo Tokyo spelen fotografen Thijs groot Wassink en Ruben Lundgren, bekend onder de naam WassinkLundgren, met het beslissende moment. Wat gebeurt er met het beslissende wanneer je tegelijkertijd een foto maakt, maar je aan de andere kant van de straat bevindt?
Tokyo Tokyo

Verstilling
Casper Faassen weet met zijn bijzonder opnametechniek foto’s te maken die een enorme verstilling in zich hebben. De verstilling ontstaat door de houding, het kleurgebruik en de ruimte in het beeld.
Casper Faassen Asia Series

 

 

 

Mijn cursussen


Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen