Tijd

Scheppingskracht
Bij scheppingskracht draait het om het maken. De techniek en vaardigheden die je nodig hebt om het beeld dat je in hoofd hebt te kunnen maken. In deze eerste video leer je hoe je fotografie kunt gebruiken om de tijd vast te leggen.

Tijd:
tijdsbeeld
bevriezen
het moment
beweging

Inspiratie

Tijdsbeeld: Nicholas Nixon fotografeerde de vier zussen Brown een lange periode van 1975 tot 2015. Hiermee toont hij het proces van volwassen worden en veroudering. Langzaam zie je de houding en gezichtsrekken van de vrouwen veranderen en kun je iets aflezen over het leven dat zij leiden. Dit proces is goed te zien in dit filmpje

Beweging: De Russische fotograaf Alexey Titarenko gebruikt lange belichtingstijden en beweging om de link tussen het heden en het verleden weer te geven. Zijn bekendste serie is City of Shadows over de val van Rusland in 1991.

Het moment: Straatfotograaf Bas Losekoot installeert voor zijn foto’s verschillende flitsers op een zorgvuldig door hem gekozen plaats op straat. zo regisseert hij zijn scene en hoeft hij alleen nog te wachten op het juiste moment. Lees hier het interview dat ik een paar jaar geleden met hem had.

 

 

Mijn cursussen


Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen