Workshop ideecreativiteit

2 deelnemers gingen je voor

Van maken tot rakenSchud de kunstenaar in jezelf wakker.

Vind jij het soms ook lastig om jezelf steeds te blijven vernieuwen of om binnen jouw stijl toch steeds weer verrassend voor de dag te komen? Om een spannende invulling te vinden voor een wedstrijd thema? Veel mensen beschouwen creativiteit als iets wat je hebt of niet hebt, maar dat is een misvatting. Iedereen is creatief. Het probleem bij de meeste mensen is zij hun creativiteit weinig gebruiken en het daarom is weggezakt. Creativiteit heeft zeker ook met aanleg te maken, maar net als met veel dingen, kun je hier beter in worden door te trainen. Door training, structurering en systematische technieken toe te passen, kan iedereen creatief zijn.

5 tips om je creativiteit te stimuleren
  1. Denk als een kind en stel jezelf vragen als Waarom en vooral Waarom niet?
  2. Sta jezelf toe te dromen door je af te vragen Wat als….?
  3. Wees niet tevreden met één antwoord. Bedenk welke oplossingen je nog meer kunt bedenken
  4. Maak een mindmap om je te dwingen dieper op je onderwerp in te gaan
  5. Bedenk hoe iemand anders je onderwerp zou benaderen bijvoorbeeld een schrijver, reclamemaker of psycholoog
Geniet van je creativiteit

Een belangrijke voorwaarde voor creativiteit is dat je niet oordeelt. Geniet van het proces en benader je ideeën met een open mind. Net als bij elke training is oefening is het genieten en waarderen van wat je doet essentieel. Dit positieve gevoel uit zich in meer zelfvertrouwen wat zal leiden tot positieve reacties waardoor je zelfvertrouwen nog gesterkt wordt. Ideecreativiteit vergroot de mogelijkheden om jouw visie weer te geven in je fotografie.

Hoe?

In de workshop Ideecreativiteit leer je door middel van verschillende technieken je ideecreativiteit te stimuleren waardoor je onderwerpen ook vanuit een ander standpunt leert bekijken. Tijdens de workshop ga je in praktijk aan de slag met een thema en ontdek je door oefeningen met elkaar verschillende manieren en toepassingen om ideeën te genereren.

Doen!

Meld je snel aan en laat je creativiteit stromen.

Docent
Diana Bokje

Wanneer?
Er is op dit moment gene nieuwe workshop gepland. Heb je interesse vul dan de locatiezoeker in of stuur een mail naar diana@bokje.com Deze workshop kan ook op locatie bij een club worden gegeven.

Kosten

€ 149,- inclusief lunch, koffie en thee
+ GRATIS boek Van maken tot raken

Locatiezoeker

Is er geen workshop bij jou in de buurt? In de locatiezoeker kun je aangeven waar jij graag een workshop zou willen volgen. Zodra er voldoende belangstelling is bij jou in de buurt, ga ik het organiseren.

Je ontvang een bericht wanneer er een workshop bij jou in jouw omgeving is.

Dit is nog geen inschrijving. Je kunt daarna beslissen of je je echt aanmeldt voor de workshop.

Cursusbeoordelingen

N.A

scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen