Van maken tot raken, deel 2A, Conceptuele en documentaire fotografie

0 deelnemers gingen je voor

  Eén ding dat succesvolle storytellers gemeen hebben, is hun passie. Ze voelen de noodzaak om hun verhaal te vertellen en zijn ervan overtuigd dat juist zij dat op een manier kunnen zoals niemand anders dat kan.

  Wat als alles mogelijk is? Wat zou je dan maken? Stel je eens voor hoe de toeschouwers in een expositie geboeid blijven staan bij jouw beelden. Dat je met je foto’s de kijker écht weet te raken. In het boek van maken tot raken neem ik je in 50 stappen mee van droom tot eindresultaat. Omdat je samen veel meer kunt bereiken dan in je eentje, is er nu naast het boek ook deze cursus. Een cursus waarin je samen met mij en je medecursisten door het boek heen gaat, extra uitleg krijgt en een uitgebreide reactie op je foto’s ontvangt.

  De cursus bestaat uit twee delen waarbij je eens in de 14 dagen een online les via Zoom krijgt. De lessen bestaan uit een theoriegedeelte en een gedeelte waarin de opdrachten worden besproken. Deze opdrachten voer je zelf uit als huiswerk. Natuurlijk kun je het huiswerk ook samen met een van je medecursisten maken.

  Deel 2: mijn project

  In het tweede deel van de cursus wordt de groep gesplitst. Nu je weet wie je bent als fotograaf en wat je met je fotografie wilt bereiken, gaan we in deze cursus aan de slag met een project. Omdat de werkwijze heel verschillend is voor het type fotograaf dat je bent en de soort fotografie die je wilt bedrijven, wordt de groep gesplitst in 2 kleinere groepen. Een conceptuele & documentaire groep en een autonome en associatieve groep. Iedere fotograaf bepaalt zelf aan welke groep hij mee wil doen. Je kunt je apart voor de twee delen aanmelden.

  Deel 2A, Conceptuele en documentaire fotografie

  Eén ding dat succesvolle storytellers gemeen hebben, is hun passie. Ze voelen de noodzaak om hun verhaal te vertellen en zijn ervan overtuigd dat juist zij dat op een manier kunnen zoals niemand anders dat kan. Die passie kun je niet leren, die heb je of die heb je niet. Maar wanneer je eens goed nadenkt, heeft iedereen wel iets wat hem bezighoudt. Iets wat je hebt meegemaakt, waarover je je opwindt, je over verbaast of waar je bang of blij van wordt. En juist daarin schuilt jouw verhaal. Hoe je dat verhaal naar buiten brengt en presenteert, dat kun je leren. Of je nu een groot thema wilt aanpakken of een klein verhaaltje wilt vertellen; het plezier om met jouw foto’s vertelkracht te genereren is fantastisch. Als je eenmaal hebt ontdekt dat je behalve mooie foto’s maken ook daadwerkelijk iets kunt overbrengen met je fotografie gaat er een wereld voor je open. In het begin voelt het misschien nog wat onwennig, maar met de juiste kennis wordt elke fotograaf een storyteller. Die kennis leer je in deze cursus. Tijdens deze cursus werkt iedereen aan zijn eigen project. Dit project werken we uit van idee tot eindpresentatie. Deze presentatie kan van alles zijn van een online presentatie tot expositie of een boek.

  Dit cursusdeel bestaat uit 12 modules verdeeld over 6 maanden
  Les 1: onderwerp en mindmap
  Les 2: vorm, doel en metaforen
  Les 3: verbeelden & toon
  Les 4: standpunt en bewegen
  Les 5: series
  Les 6: uitwerking plan
  Les 7 en 8: reflectie
  Les 9: selectie, samenhang en kernbeeld
  Les 10: presenteren en inrichten tentoonstelling
  Les 11: fotoboek vormgeven
  Les 12: eindpresentatie

  Doen!
  De cursus start op 9 januari 2024. Meld je snel aan en leer hoe je jouw verhaal het beste kunt verbeelden.

  Docent
  Diana Bokje

  Maximaal aantal deelnemers: 10

  Data
  dinsdag avond 19:30-22:00
  9 januari
  23 januari
  6 februari
  20 februari
  5 maart
  19 maart
  2 april
  16 april
  20 april
  14 mei
  28 mei
  De avonden worden opgenomen en gedeeld zodat je elke les terug kunt kijken en het niet erg is als je er eens 1 mist.

  Cursusgeld
  € 395,-

  Cursusbeoordelingen

  N.A

  scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

  Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

  Mijn cursussen


  Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen