Storytelling, tijd voor jouw verhaal

1 deelnemers gingen je voor

Kijk jij soms ook met bewondering naar die fotografen die met veel passie precies die snaar weten te raken bij hun publiek? Droom je stiekem ook wel eens van een mooie expositie of een eigen fotoboek? Wil je weten wat jouw thema is en hoe je dit op jouw manier kunt vertellen?

Van maken tot raken

Eén ding dat succesvolle storytellers gemeen hebben, is hun passie. Ze voelen de noodzaak om hun verhaal te vertellen en zijn ervan overtuigd dat juist zij dat op een manier kunnen zoals niemand anders dat kan. Die passie kun je niet leren, die heb je of die heb je niet. Maar wanneer je eens goed nadenkt, heeft iedereen wel iets wat hem bezighoudt. Iets wat je hebt meegemaakt, waarover je je opwindt, je over verbaast of waar je bang of blij van wordt. En juist daarin schuilt jouw verhaal. Hoe je dat verhaal naar buiten brengt en presenteert, dat kun je leren.

5 geheimen die succesvolle storytellers weten waardoor zij een pakkend verhaal kunnen verbeelden

Succesvolle storytellers:
1. Weten hoe ze hun eigen stem kunnen laten spreken
2. zijn ervan overtuigd dat juist zij dit verhaal moeten vertellen
3. doen onderzoek en leren hun onderwerp kennen
3. zoeken een fotografievorm die past bij het verhaal dat ze willen vertellen
5. weten op welke manier zij hun verhaal het beste kunnen presenteren

Leer jouw verhaal vertellen

Of je nu een groot thema wilt aanpakken of een klein verhaaltje wilt vertellen; het plezier om met jouw foto’s vertelkracht te generen is fantastisch. Als je eenmaal hebt ontdekt dat je behalve mooie foto’s maken ook daadwerkelijk iets kunt overbrengen met je fotografie gaat er een wereld voor je open. In het begin voelt het misschien nog wat onwennig, maar met de juiste kennis wordt elke fotograaf een storyteller. Die kennis leer je in de cursus. Samen met een kleine groep medefotografen ontdek je de vertelkracht van beeld en haal je de auteur in jezelf naar boven.

Hoe

De cursus Storytelling begin met een bezoek aan een museum. Met behulp van Art-based-laerning leer je je innerlijke stem te vinden met behulp van andere kunst. Aan de hand van een persoonlijke vraag maak je contact met een kunstwerk. Door hiermee in dialoog te gaan, breng je je creativiteit tot leven en ontdek je hoe je innerlijke stem kunt laten spreken in jouw verhaal. Ontdek op deze bijzondere manier wie jij bent als fotograaf en wat je te vertellen hebt. Waarom moet juist jij dit verhaal vertellen en waarom nu? Je leert dieper na te denken over je onderwerp en je onderwerp beter te leren kennen. Nu je je onderwerp kent, kun je nadenken over de vorm. Hoe kun je je onderwerp zo in beeld brengen dat het je verhaal versterkt? Dat is het vertrekpunt voor je serie. Selecteren en presenteren zijn belangrijke onderwerpen tijdens de cursus. Er is veel ruimte en aandacht voor reflectie op elkaars werk. Door met aandacht naar elkaars werk te kijken, leer je niet alleen van je eigen zoektocht, maar ook van die van anderen. Dit vergroot je inzicht in de verschillende mogelijkheden om een verhaal te vertellen en je eigen visie weer te geven in je fotografie.

Doen!

In januari start de cursus storytelling in het mooie Rieveldpaviljoen in Amersfoort. Meld je snel aan en leer hoe je jouw verhaal het beste kunt verbeelden.

Doelgroep

Voor iedereen die:
–  wil weten hoe hij zijn verhaal kan vinden en vertellen
– meer inhoud in zijn fotografie wil
– seriematig wil (leren) werken
–  wil weten hoe hij vorm kan inzetten ten dienst van de inhoud
– zijn kennis over beeldtaal wil verbreden

Docent
Diana Bokje

Data
Zaterdag 18 februari
10:00 – 16:00
Maandagavond
19:30 – 22:00
13 maart
17 april
15 mei
19 juni

Geen locatie bij jou in de buurt maar wel interesse? Vul dan de locatiezoeker in of stuur ene mail naar diana@bokje.com

Kosten

€ 425,- inclusief koffie, thee en lunch op zaterdag

+ GRATIS boek Van maken tot raken (als je het boek al hebt stuur dan even een mailtje voor een kortingscode)

Locatiezoeker

Is er geen cursus bij jou in de buurt? In de locatiezoeker kun je aangeven waar jij graag een cursus zou willen volgen. Zodra er voldoende belangstelling is bij jou in de buurt, ga ik het organiseren.

Je ontvang een bericht wanneer er een cursus bij jou in jouw omgeving is.

Dit is nog geen inschrijving. Je kunt daarna beslissen of je je echt aanmeldt voor de cursus.

Cursusbeoordelingen

N.A

scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

VOLG DEZE CURSUS7 PLAATSEN OVER

Mijn cursussen


Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen