Eigen Stijl

In de cursus Eigen Stijl leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal.

124 deelnemers gingen je voor

  Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen?

  Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

  5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
  Fotografen:
  1. kennen hun eigen handschrift niet
  2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
  3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
  4. zijn onzeker over wat ze kunnen
  5. kennen niet de gereedschappen waarmee ze hun signatuur kunnen versterken

  Ga het gevecht aan met jouw blokkades
  Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de cursus Eigen stijl. In deze cursus leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal. Je ontdekt je eigen stijl en leert deze te verdiepen. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.

  Waarom
  Ieder element in de foto draagt bij aan de zeggingskracht. Ook de plaats in het kader draagt bij aan de inhoud van foto. Veel fotografen zijn zich niet bewust welke elementen zij gebruikten bij het maken van hun foto’s. Toch heeft iedereen bewust of onbewust een voorkeur voor bepaalde componenten die hij regelmatig toepast. De combinatie van deze voorkeuren vormen je eigen stijl. Wanneer je inzicht hebt in jouw favoriete gereedschappen, zoals compositie, kleuren of patronen bij het opbouwen van je foto kun je dat bewust toepassen. Hierdoor groeit je onderscheidende factor. Ook zijn er bepaalde gereedschappen die ongebruikt in de gereedschapskist blijven zitten. Misschien kunnen die jouw eigen stijl verder versterken waardoor je anderen nog meer kunt raken met je foto’s.

  Hoe
  In de cursus Eigen Stijl maak je kennis met beeldtaal en leer je deze toe te passen in je eigen fotografie. De cursus wordt ondersteund door korte verhelderende video’s die je thuis kunt leren wanneer het jouw uitkomt en zo vaak kunt bekijken als je wilt. In de klassikale lessen kijk je samen met de andere deelnemers naar jouw foto’s. Hierdoor krijg je inzicht welke indruk je foto’s maken. Samen doorgronden we je handschrift. Wat is nou een typische foto waarin in mensen jouw handschrift herkennen en waarom? Door middel van een onderzoek in je eigen archief ga je op zoek welk thema jou drijft in je fotografie en hoe je deze verbeeldt. Welke achterliggende waardes liggen hierachter en hoe versterken zij jouw visie? Door middel van verschillende technieken leer je je visie en onderliggende thema’s vorm te geven en te versterken binnen jouw fotografiestijl.

  Doen!
  Meld je snel aan en leer de beste fotograaf in jezelf naar boven te halen.

  Docent
  Diana Bokje

  Data
  Er is op dit moment geen cursus verhalende fotografie gepland. Heb je interesse? Vul dan de locatiezoeker in of stuur ene mail naar diana@bokje.com

  Kosten
  € 375,- inclusief koffie en thee
  + GRATIS boek Van maken tot raken
  + GRATIS videomateriaal

  Locatiezoeker

  Is er geen cursus bij jou in de buurt? In de locatiezoeker kun je aangeven waar jij graag een workshop zou willen volgen. Zodra er voldoende belangstelling is bij jou in de buurt, ga ik het organiseren.

  Je ontvang een bericht wanneer er een workshop bij jou in jouw omgeving is.

  Dit is nog geen inschrijving. Je kunt daarna beslissen of je je echt aanmeldt voor de workshop.

   

  Cursusbeoordelingen

  4

  4
  1 scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren1
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0
  1. Op zoek naar je Eigen Stijl .

   4

   Met een enthousiaste groep medecursisten ben ik onder bezielende leiding van Diana op zoek gegaan naar mijn eigen stijl. Dat is nog een hele uitdaging.
   Door de opdrachten die ik kreeg en de lectuur die werd aangeboden bij de cursus ben ik op weg geholpen om meer bewust te gaan fotograferen, zonder het plezier en ook de onbevangenheid te verliezen.
   Het ontdekken van je eigen stijl is een doorlopend proces en deze cursus heeft me zeker op weg geholpen.

  Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen