Intuïtieve fotografie 2024

6 deelnemers gingen je voor

  Fotograferen uit je hart

  Soms bevind je leven zich op een kruispunt. Je weet dat je een nieuwe weg in kunt slaan, maar weet niet of je er goed aan doet. Is dit het moment waarop je hebt gewacht? De verandering waarmee je je droom kunt waarmaken? Door tijdens het fotograferen je hart te laten spreken kun je inzicht krijgen in wat er in je onbewuste speelt en daarmee antwoord geven op de vragen in je leven.

  Tijdens de cursus Intuïtieve fotografie maak je kennis met mindful fotograferen en leer je je te openen voor je onbewuste tijdens het fotograferen. Door te reflecteren op dat wat je hebt gezien, ontdek je wat je bezig houdt en hoe dit in relatie staat met je leven nu. Tijdens het proces geef je uiting aan je gevoelens.

  Deze manier van fotograferen kan je ook helpen om een verlies dat je met je meedraagt of een onvervuld verlangen te verwerken. Wanneer je je verdriet of verlangens onderdrukt, is dit als een ballon die je onderwater houdt. Hoe langer de ballon onder water is, hoe groter de druk. Terwijl de druk zich opbouwt, stapelt het verdriet zich op en kun je allerlei nare gevoelens ervaren zoals een lusteloosheid of jaloezie. Tot de druk zo groot is dat de ballon niet meer te houden is en ontploft. Mindful fotograferen is een krachtig middel om je verdriet een stem te geven en je ballon langzaam en gecontroleerd leeg te laten lopen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden in het leven.

  In deze cursus staat vertrouwen centraal. Daarom werken we met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Deelnemers die allemaal op een eigen manier hun kwetsbaarheid durven te tonen. De foto’s die je maakt zijn bedoeld voor jezelf. Geen expositie, geen boek, maar het proces maakt het waardevol.
  Heb je een vraagstuk in het leven dat je bezig houdt? Wil je je dromen waarmaken, maar weet je niet hoe? Door je hart te laten spreken, ontdek je wat je dromen zijn en zie je de verschillende keuzes die je hebt waarmee je je dromen waar kunt maken.

  De cursus is mede gebaseerd op de foto empowerment methode van Jan Sitvast. Het doel van deze methode is zelfacceptatie, de regie over je eigen leven houden of terugnemen en het aanboren van kracht en hoop.  Daarnaast kan de methode troost bieden. Naast fotografie maken we tijdens de cursus ook gebruik van mijn NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) ervaring. Hiermee breng je vastgeroeste, onbewuste patronen in je hoofd en in je lijf in kaart. En zet je bewezen technieken in om deze te veranderen. Met NLP kun je je onderbewuste en je emoties beïnvloeden, je interne dialoog sturen en je lichaam inzetten om je geest te beïnvloeden. De combinatie tussen fotografie en NLP maakt deze cursus uniek.

  Doen!
  Meld je snel aan en open je hart voor fotografie.

  Docent
  Diana Bokje

  Lesplan
  Dag 1
  Mindfull fotograferen
  Les 2
  Moodboards en reflectie
  Les 3
  Persoonlijk interview via Zoom

  Les 4
  Wat zijn je waarden?
  Les 5
  Doelen stellen/toekomstbeeld

  Maximaal aantal cursisten
  Maximaal 6 deelnemers

  Locatie
  Lange Nieuwstraat 58, Utrecht

  Kosten
  € 575 per deelnemer

  Data
  Deze cursus start bij voldoende deelnemers. Stuur een mail naar diana@bokje.com als je mee wilt doen. De data worden in overleg gepland.

  Cursusbeoordelingen

  N.A

  scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

  Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

  Nog niet gepland6 PLAATSEN OVER

  Mijn cursussen


  Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen